måndag, september 13, 2010

Blir det en rödgrön båtskatt?

Frågan om en särskild båtskatt har varit en lång följetong hos de rödgröna partierna. Socialdemokraterna, Vänster- och Miljöpartiet har alla fört fram förslag om en sådan skatt.
Båten är för många en viktig del av livet. Det är en möjlighet till avkoppling och friluftsliv men också ett transportmedel. Dessutom är båten viktig för turismens utveckling. Frågan om båtskatt är en särskilt viktig fråga för oss Skaraborgare som älskar sjölivet kring Vänern och Vättern.
Ni som förespråkar båtskatt verkar ha en bild av att alla båtägare skulle vara välbeställda och därmed en grupp som ska beskattas. Jag vet att det inte är så. Kom också ihåg att båten köpts för pengar som är beskattade. Jag vill motverka alla planer på införande av båtskatt. Jag anser att väljarna bör få veta nu om ni rödgröna kommer att göra verklighet av era tidigare förslag om att införa båtskatt? Skaraborgarna förtjänar besked före valdagen!

Holger Gustafsson, riksdagsledamot och riksdagskandidat (med kryss) vid höstens val för
Kristdemokraterna i Skaraborg

publicerad i SLA 13/9

1 Comments:

Anonymous Kat. said...

För de flesta av oss är det så att ALLT vi köper är för redan beskattade pengar! Såvida man inte är svartjobbare. Båtlivet snuskar faktiskt ned mycket i våra allmänna vatten, på ständer, öar och holmar. Det kostar att hålla rent även där.

1:03 fm  

Skicka en kommentar

<< Home