tisdag, maj 02, 2006

Rundgången inom socialdemokratin

Så har det åter varit 1 maj och socialdemokraterna har uppmanat sina gräsrötter att gå man ur huse för att demonstrera. Men vad är vitsen med att demonstrera mot sig själva? För det är ju just det de gör.

Socialdemokraterna har dominerat den svenska politiken det senaste seklet. De har haft regeringsmakten konstant sedan 1994 och av de senaste 74 åren så har socialdemokraterna suttit i regeringsställning i 65 år. Så vem demonstrerar de mot egentligen?

Socialdemokraterna är maktfullkomliga. Vilket annat parti lyckas driva oppositionspolitik mot sig själva? Vi har hört det förr. Nu ska det bli bättre. Nya satsningar utlovas. Den ena större och mer vidlyftig än den andra. I valet 2002 lovade socialdemokraterna 10 000 fler platser inom äldreomsorgen. Vad är resultatet? Jo, 13 000 färre! Samtidigt står Ylva Johansson och lovar att nu ska det bli bättre. Att hon har mage.

Är det inte ett märkligt sammanträffande att satsningar sker just ett valår? Socialdemokraterna har haft all tid i världen att genomföra sin politik. Ändå händer så lite. Varför genomför de inte sin politik under mandatperioden? Det är ju då de har möjligheten. Sverige är värd en bättre regering!