torsdag, augusti 10, 2006

Göran Persson kommer tomhänt till Götene

Enligt tidigare uppgifter skulle statsministern komma till Skaraborg nästan en heldag på måndagen den 14 augusti, men nu ser det ut att bli 10 minuter för vår del av landet. Han kommer för att ta första spadtaget på en 12 km lång motorvägssträcka på E20 i Götene kommun. Det är praxis att personer som lagt ”några strån i kors” för att åstadkomma ett projekt inbjuds att ta första spadtaget. Detta gäller inte Göran Persson som tomhänt dimper ner i Götene några minuter för att sedan försvinna. Kejsaren har inget att erbjuda, han är naken.

I Sverige planeras riksvägar av statens vägverk och så förutsätts att regeringen genom finansdepartementet skjuter till pengarna. Den nu aktuella vägsträckan var planerad att byggas 1999. På grund av en dålig ekonomisk politik och bristfälliga finanser har regeringen sagt nej i sju år och därmed förhalat vägbygget. Säkerligen påhejade av Miljöpartiet som är alltid motståndare till allt vad bra vägar heter på landsorten. Man hävdar järnvägens fördelar även där den inte finns.

Inte ens nu år 2006 har Perssons regering släppt till några pengar. Istället har Götene kommun fått låna pengar i bank och regionen skall stå för räntekostnaden. Regeringen har inte bidragit med ett öre. Person kommer tomhänt för att glänsa i valrörelsen. En sådan regeringschef bör bytas ut. Kom ihåg det i valet den 17 september, alla skaraborgare som fick 10 falska minuter!