tisdag, augusti 08, 2006

Kristdemokraterna och RFSL

Enligt RFSL är jag sämst bland skaraborgs riksdagsledamöter när det gäller att främja hbt-frågor. RFSL är en intresseorganisation som inte kan acceptera andra värderingar och arbetssätt än sina egna och anser sig ha rätt att betygssätta efter sin egen måttstock.

Vi kristdemokrater har alltid drivit frågan om vikten av att leva upp till de mänskliga rättigheterna enligt FN:s konvention, däribland rätten att inte bli diskriminerad på grund av sin sexuella läggning. För Kristdemokraterna är det en självklarhet att ingen människa skall diskrimineras i något avseende och naturligtvis inte heller för sin sexuella läggning. Därmed anser vi att en särlagstiftning för homosexuella inte är lämpligt utan att alla ska omfattas av samma lagar.

Vi tar däremot avstånd mot att homosexuella par ska ha rätt till giftermål, adoption eller insemination. När det gäller adoption måste lagstiftningens syfte vara att återställa det barnet förlorat, det vill säga en mamma och en pappa. Det är barnperspektivet vi vill främja framför vuxenrättviseperspektivet. Här skiljer vi oss från RFSL och det förklarar också deras betygsättning i undersökningen.

8 Comments:

Anonymous Kristdemokraten Max Hobstig said...

Ja du Holger.
Det här är ingen lätt sak att ta ställning i. Hur man än gör så blir det fel. Håll bara tungan rätt i mun så kanske det blir lite bra :-)

10:43 em  
Anonymous Kenny Svensson said...

Vad är det som säger att det måste vara en kvinna och en man som ska ha ett barn? Vad är det som säger att det inte får vara kvinna-kvinna eller man-man?

9:06 em  
Anonymous Kristdemokraten Max Hobstig said...

Nu har det gått drygt ett år sedan Holger skrev sitt inlägg. Mycket har hänt sedan dess. Framförallt har det varit både höst, vinter, vår och sommar. Göran Person har sedan Holgers inlägg lämnat den politiska arenan och samlar på guld som om han vore Kung Midas själv.

Kenny Svenssonskriver på sin nya blogg följande: SSU är den starkaste motståndsrörelsen mot rasism och kapitalism. Jag kan bara fråga mig är avsett att ta på allvar eller skall man skratta åt eländet.

Det finns mer att skratta åt som han inlägg här ovan. Om man byter ut orden man och kvinna (observera min genusföljd :-) mot hane och hona så lär det väl bara vara i sniglarnas värld som sorterar under Kenny Svenssons teser om måste, ska och får (inte att förväxlas med baggens fjällor :-) eftersom det i sniglarnas värld råder total sexuell rättvisa eftersom båda parterna blir på smällen om sexualitet bedrives. Sniglarna är nämligen dubbelkönade, hermafroditer.

Vem som måste, ska och får ha barn är lite mer komplicerad än i den SSU-värld Kenny Svensson lever i, eller om han möjligtvis sover sig fram genom livet.

9:26 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja, MR
Der rätt= yttrandefrihet, lika bhl och utveckling
Tex Israels HD instiftat homoäkt mot utlandsfödda judar (kristna ser parallell i Israels utveckling eller parallell)
Hur som helst
Tv-mediet försvinner (PBS)
Intelligent lösning och relevans i tiden (radion är ju klart bättre)
UR tex

3:27 em  
Anonymous Anonym said...

lika bhl= med tillägg "barn" (ej lika bhl med lika könsföräldrar)
Gyllene regeln= ger liv

3:31 em  
Anonymous Anonym said...

el också tillåta insemination och adoption
Lika bhl= gyllene regeln
Utveckling= kunskaper och omhändertagande
Vem har rätt och skall döma kan man fråga sig.
Den som känner en stark inre drivkraft (sanning= mäta med utvkunskap) ska väl få adop och insem och dyl.
Jag tror ju på Gud (liv som getts och att inte lägga sig i skapelsen och dess utveckling: växa mot himmelrikets grenar)

I framtiden kanske det går att självinseminera sig (bara som ide)

3:37 em  
Anonymous Anonym said...

Lika bhl= gör mot din nästa...
Ger liv

3:40 em  
Blogger 宮保雞丁mika said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區

11:12 fm  

Skicka en kommentar

<< Home