tisdag, augusti 08, 2006

Kristdemokraterna och RFSL

Enligt RFSL är jag sämst bland skaraborgs riksdagsledamöter när det gäller att främja hbt-frågor. RFSL är en intresseorganisation som inte kan acceptera andra värderingar och arbetssätt än sina egna och anser sig ha rätt att betygssätta efter sin egen måttstock.

Vi kristdemokrater har alltid drivit frågan om vikten av att leva upp till de mänskliga rättigheterna enligt FN:s konvention, däribland rätten att inte bli diskriminerad på grund av sin sexuella läggning. För Kristdemokraterna är det en självklarhet att ingen människa skall diskrimineras i något avseende och naturligtvis inte heller för sin sexuella läggning. Därmed anser vi att en särlagstiftning för homosexuella inte är lämpligt utan att alla ska omfattas av samma lagar.

Vi tar däremot avstånd mot att homosexuella par ska ha rätt till giftermål, adoption eller insemination. När det gäller adoption måste lagstiftningens syfte vara att återställa det barnet förlorat, det vill säga en mamma och en pappa. Det är barnperspektivet vi vill främja framför vuxenrättviseperspektivet. Här skiljer vi oss från RFSL och det förklarar också deras betygsättning i undersökningen.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja du Holger.
Det här är ingen lätt sak att ta ställning i. Hur man än gör så blir det fel. Håll bara tungan rätt i mun så kanske det blir lite bra :-)

10:43 em  
Anonymous Anonym said...

Vad är det som säger att det måste vara en kvinna och en man som ska ha ett barn? Vad är det som säger att det inte får vara kvinna-kvinna eller man-man?

9:06 em  
Anonymous Anonym said...

Nu har det gått drygt ett år sedan Holger skrev sitt inlägg. Mycket har hänt sedan dess. Framförallt har det varit både höst, vinter, vår och sommar. Göran Person har sedan Holgers inlägg lämnat den politiska arenan och samlar på guld som om han vore Kung Midas själv.

Kenny Svenssonskriver på sin nya blogg följande: SSU är den starkaste motståndsrörelsen mot rasism och kapitalism. Jag kan bara fråga mig är avsett att ta på allvar eller skall man skratta åt eländet.

Det finns mer att skratta åt som han inlägg här ovan. Om man byter ut orden man och kvinna (observera min genusföljd :-) mot hane och hona så lär det väl bara vara i sniglarnas värld som sorterar under Kenny Svenssons teser om måste, ska och får (inte att förväxlas med baggens fjällor :-) eftersom det i sniglarnas värld råder total sexuell rättvisa eftersom båda parterna blir på smällen om sexualitet bedrives. Sniglarna är nämligen dubbelkönade, hermafroditer.

Vem som måste, ska och får ha barn är lite mer komplicerad än i den SSU-värld Kenny Svensson lever i, eller om han möjligtvis sover sig fram genom livet.

9:26 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja, MR
Der rätt= yttrandefrihet, lika bhl och utveckling
Tex Israels HD instiftat homoäkt mot utlandsfödda judar (kristna ser parallell i Israels utveckling eller parallell)
Hur som helst
Tv-mediet försvinner (PBS)
Intelligent lösning och relevans i tiden (radion är ju klart bättre)
UR tex

3:27 em  
Anonymous Anonym said...

lika bhl= med tillägg "barn" (ej lika bhl med lika könsföräldrar)
Gyllene regeln= ger liv

3:31 em  
Anonymous Anonym said...

el också tillåta insemination och adoption
Lika bhl= gyllene regeln
Utveckling= kunskaper och omhändertagande
Vem har rätt och skall döma kan man fråga sig.
Den som känner en stark inre drivkraft (sanning= mäta med utvkunskap) ska väl få adop och insem och dyl.
Jag tror ju på Gud (liv som getts och att inte lägga sig i skapelsen och dess utveckling: växa mot himmelrikets grenar)

I framtiden kanske det går att självinseminera sig (bara som ide)

3:37 em  
Anonymous Anonym said...

Lika bhl= gör mot din nästa...
Ger liv

3:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home