onsdag, juli 26, 2006

Orimligt bensinpris

Lagom till semestern når bensinpriset oanade höjder. Sommarmånaderna är en period då många av oss flitigt använder bilen för att åka och bada, besöka en sevärdhet eller hälsa på släkt och vänner.

Ett högt bensinpris drabbar särskilt pensionärer som redan idag halkat efter i den ekonomiska utvecklingen. Många gamla lever på marginalen och riskerar att bli mycket isolerade om de inte kan använda sin bil på grund av att de inte har råd att tanka.

Vi som lever på landsbygden och måste använda bil, får se tusenlappar av den skattade lönen passera genom fingrarna till bensinkontot, finansminister Pär Nuders skattekonto.

Han och den svenska staten är vinnare när oljepriserna skenar för varje orolighet som inträffar runtom i världen. För varje öre som bensinpriset höjs så följer också momsen med och bidrar till den horribla prisutvecklingen. En sådan prisutveckling skulle inte tillåtas för något annat nyttoändamål. Kristdemokraterna det enda parti som har en lösning.

Kristdemokraterna vill halvera momsen på drivmedel. En liter bensin som idag i Skaraborg kostar 12:90 kronor litern kostar med vårt förslag 11:34 kronor. Fortfarande ett högt pris att betala men ändå en minskning som gör skillnad i plånboken.