måndag, februari 25, 2008

Fastighetsskatten är avskaffad

Publicerad på Lidkopingsnytt 22/2, Mariestads-tidningen 25/2 och SLA 25/2)

Fastighetsskatten har varit en oförutsägbar och orättvis skatt som har orsakat många sömnlösa nätter. Den har på ett orimligt sätt följt husets marknadsvärde och skatten har således bestämts av grannarnas husaffärer. Kristdemokraterna gick därför till val på att avskaffa den statliga fastighetsskatten och ersätta den med en kommunal fastighetsavgift.

Så har nu skett och varje hushåll får som mest betala 6 000 kronor, men dock aldrig mer än 0,75 procent av taxeringsvärdet. I Skövde kommun sänks skatten med i genomsnitt 1322 kronor, i Skara med 870 kronor, i Mariestad med 942 kronor och i Lidköping med 1638 kronor. Det är en viktig och efterlängtad reform för många som drabbats hårt av den tidigare fastighetsskatten. Vi kristdemokrater är glada att vi nu har fått en mer rättvis och förutsägbar skatt som inte tvingar människor att lämna sina hem!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kommunalskatten som man införde efter att ha tagit bort fastighetsskatten och som dessutom är högre än fastighetsskatten var är naturligtvis, mycket mycket mera rättvis. Sen låter rättvisa som ett väldigt fint ord, men vad betyder det egentligen har du ens någon idé? Kan aldrig tänka mig att rättvisa är samma sak för dig som för mig. Vore bra om vi båda talade samma språk eller kanske skippar det ordet helt.

8:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home