tisdag, november 04, 2008

Sverige måste agera mot stening av 13-åriga Aisha

- Omvärlden, inklusive Sverige, måste reagera med kraft emot den stening som nyligen skedde i Somalia. Flickan som hette Aisha Ibrahim Duhulow blev bara 13 år gammal och dödades enligt Amnesty International av islamistmilis efter att hon blivit våldtagen och sedan försökt anmäla det. Jag förväntar mig att Carl Bildt kraftfullt fördömer det inträffade och tar upp sharialagarnas grymma konsekvenser inom ramarna för Sveriges internationella kontakter.

Det säger Holger Gustafsson, kristdemokratisk riksdagsledamot i utrikesutskottet, i en kommentar till det inträffade.


- Steningen utfördes av ett 50-tal män framför ögonen på en publik på flera tusen personer och steningen var den första efter det att islamistmilisen tagit makten i staden och infört islamska sharialagar och det är ofattbart att dessa religiösa och kulturella sedvänjor fortfarande kan pågå i vår omvärld. Frågorna kring jämställdhet, rättvisa och frihet kan aldrig bli verklighet där grupper som praktiserar sharia styr och därför måste dessa frågor lyftas ytterligare på den internationella agendan, så fler oskyldiga barn inte dödas, fortsätter Gustafsson.

- Även i Sverige finns personer som uttalat stöd för stening vilket är mycket skrämmande. I SVT:s senaste produktion Halal-TV har en av programledarna uttalat stöd för dödsmetoden och det är viktigt att vi ökar kommunikationen över religionsgränserna även i Sverige. Vi får aldrig tolerera att dessa åsikter får fäste i Sverige då vårt land måste präglas av tolerans, frihet och jämställdhet, fortsätter Gustafsson.

- Samtidigt är det viktigt för Sverige att internationellt på flera sätt engagera sig i kampen emot de grupper som vill införa denna sorts lagstiftning på olika håll i världen. Vi minns alla det fundamentalistiska förtryck talibanerna plågade Afghanistan med under flera år. Därför är jag stolt över det arbete som Svenska utlandsstyrkan gör i Afghanistan i sitt arbete för återuppbyggnad, fred och frihet i landet – så unga flickor aldrig mer ska stenas till döds, avslutar Gustafsson.

1 Comments:

Blogger الخبير الجنائي Expert Criminalist said...

Hej
Tak for allt vad ni gor foe att hjlpa kristna som bor a Islamisca Lander och ni bor gora det fro att dem flesta kan inte sga allt.
Jag ar en Jurist specialist in crime investigation och strategic studies.
Och EU maste arbita for att kristna skulle kunna ha religoin frihit in Islamisca lander. Eu lata muslimerna att sprida islam trots att 80% av vad dem tror pa ar bara imams laran .
Ochsa ni maste hjlpa muslimerna som vill bli kristna .

Sist, som kristna respectera lagarna och tradtionen nar de bsoka ell joba i islamiska laender maste maste mulsimerna som bor i kristna lander folja och respectera kristna tro och lage. Annas kommer alltid at bli konflect.
Jag kommer att skriva mer till dig
God Bless you
Jurist "Bededictos" mohamd Ali

http://forgerydetection.spaces.live.com/

2:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home